Doorgaan naar de inhoud
Panel lid

Raymon Paarhuis

Raymon Paarhuis, een professional met diepe wortels in de bouw, begon zijn reis op de steigers op elfjarige leeftijd en ontwikkelde zijn passie voor 3D-ontwerp al op veertienjarige leeftijd. Tijdens zijn studie deelde hij zijn expertise in BIM (Building Information Modeling) en Revit met bedrijven en behaalde hij zijn diploma in ecologisch bouwen met stro.

In 2016 richtte Raymon BimBuildings op, aanvankelijk als een eenmanszaak en nu als een gedreven team van modelleurs die verschillende bouwdisciplines ondersteunen. Hun focus op de nieuwste technologieën is de drijvende kracht achter hun langetermijnvisie. Het tekenwerk van BimBuildings stuurt niet alleen CNC-machines aan, maar heeft ook impact op prefab fabrieken en bouwplaatsen.

Innovatief als ze zijn, implementeert BimBuildings kunstmatige intelligentie (AI) om automatisch 26 categorieën te herkennen in 3D pointclouds, variërend van binnen- en buitenwanden tot kozijnen, trappen, en inventaris zoals stoelen en tafels. Opmerkelijk is dat deze AI-modellen zonder gebruikersinteractie nauwkeurig eenheden zoals stuks, m1 en m2 extraheren. Deze vooruitstrevende aanpak leidde in 2021 tot de oprichting van het bedrijf ScanPlan om deze geavanceerde technologie in de praktijk te brengen. Hiermee onderstrepen ze hun toewijding aan nauwkeurigheid en efficiëntie in de gebouwde omgeving.

Blijf op de hoogte

De laatste ontwikkelingen over het Regio Zwolle Congres vind je op onze social kanalen!