Doorgaan naar de inhoud

Toekomstgericht, de crises belicht

Stichting Regio Zwolle Congres
Na 10 edities wordt het Regio Zwolle Congres dit jaar georganiseerd door een nieuwe groep ondernemers en professionals met hart voor Regio Zwolle. Özgür Çolak, Milou van Elburg, Sanne Veltman, Erwin van Dalfsen, Muhip Kartal, Sandra Oldengarm, Rob Zuidema, Wouter Selhorst en Willianne van Boven hebben het stokje overgenomen en nodigen iedereen in de regio uit om voor de editie in 2023 mee te denken en mee te organiseren.

Toekomstgericht, de crises belicht
Onder het mom van ‘never waste a good crisis’ spreekt de organisatie ondernemers deze editie aan op hun verantwoordelijkheid voor het aangaan van de huidige uitdagingen. ‘Laten we onze blik richten op de toekomst en toekomstige generaties. We belichten de crises van vandaag met de gedachte: hoe kunnen we ze omturnen tot kansen voor morgen? Wie flexibel mee kan bewegen, zet uitdagingen om in kansen. Het zet aan tot actie nu het erom spant, en het versnelt processen en transities. Waar flexibiliteit is, ontstaat daadkracht en leiderschap’, aldus Erwin van Dalfsen.

Regio Zwolle Monitor
Ook wordt net als voorgaande jaren de data van de Regio Zwolle Monitor gebruikt om de discussie op het podium te staven. In de monitor wordt de economische situatie van Regio Zwolle beschreven. ‘De moeilijkheden en onzekerheden van vandaag de dag vormen een uitdaging, maar brengen ook kansen met zich mee die kunnen helpen bij het vormgeven aan de toekomst’, zegt Willianne van Boven.

Regio Zwolle Congres: 8 december, 16.00 uur
Het Regio Zwolle Congres is op donderdag 8 december om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) in theater De Spiegel. Met Rick Nieman en Damla Kartal als dagvoorzitters en op het podium onder andere Sander Schimmelpenninck (opinieschrijver, opiniemaker en presentator) en een gevarieerd panel van regionale ondernemers en bestuurders. Ook zijn er optredens van (lokale) podiumkunstenaars. Bekijk het hele programma hier.

Blijf op de hoogte

De laatste ontwikkelingen over het Regio Zwolle Congres vind je op onze social kanalen!